HISTORIAL ORNAMENTAL DEL CGB

MEMORIALGIMNÀSTICAORNAMENTALDELC.G.B.

 

Laespecialitat de Gimnàstica Ornamental en el Centre Gimnàstic Barcelonès, va ésser una disciplina molt apreciada per els practicants dels primers temps i es portava a terme molts cops, combinada amb la Esportiva de competició.Era molt corrent veure a molts esportistes practicant les dues classes alhora.

 

Per la seva vistositat i espectacularitat i per ser un esport de grup (es podien fer figures quasi infinites i també un gran nombre de participants) va tenir molt aviat una notable quantitat de simpatitzants i seguidors, malgrat que es requeria moltes hores d’entrenament a més d’una gran compenetració, força física, agilitat, equilibri i domini de la tècnica.

 

Encara que aquest esport era més Ornamental que competitiu, es va arribar a rivalitzar i enfrontar-se en el decurs de les trobades socials amb altres Clubs esportius que intentaven assolir també un nivell de qualitat i dificultat com la que mantenia el C.G.B.

 

Aquest va ser el cas de la Cultural de Bombers de Barcelona que en aquella època dels anys 50-60 portava a terme una tasca molt activa de modalitats esportives i de les que, molt aviat, van incorporar també la Gimnàstica Acrobàtica Ornamental amb membres provenint del C. G. B., i fent la seva presentació oficial amb molt d’èxit, durant un partit del F. C. Barcelona en el antic camp de les Corts.

 

El Grup Ornamental del C.G.B. es va fer molt cèlebre a través de les nombrosos actuacions efectuades en els intermedis de les Trobades i campionats esportius de tot tipus que se celebraven a Barcelona i Catalunya, essent uns testimonis constants dels diferents èxits esportius dels nostres atletes. També van actuar en festivals benèfics i festes populars de la ciutat, arribant a estar considerats com els millors en aquesta especialitat, i aconseguint el seu màxim esplendor durant la època del Campió de Gimnàstica Esportiva:JoaquimBlume.

 

Han sigut membres notables del equip d’Ornamentació:Evarist Ezquerra, Antoni Carreras, Pepe Torres, Paco Molés, Francisco Castellà, Félix Canillas, Lluis Payarolas, José Sànchez (Sabú), Joan Espinosa, Luis Ariza, Josep Suari, Manel Collado, Miquel Navarro, etc.

 

S’ha de fer menció especial en Joan Espinosa, Capità de l’equip del C.G.B. des de l’Any 1.964, i que ha mantingut el Grup Ornamental en actiu fins els darrers anys de la Entitat, participant en el grup ornamental des del 1957 fins l’Any 2002,intervenint en la inauguració de la nova plaça tocant al Museu Contemporani.Es l’únic membre del Conjunt que ha festejat en actiu el 25è Aniversari del Centre, al antic local de la Sala Iris; i també en la Celebració del 50ê Aniversari del C.G.B. als recuperats Jardins del C/. Ferlandina – Peu de la Creu, l’any 1.983, presidit l’Acte pel Secretari Gral. de l’Esport, Sr. Romà Cuyàs, i, recenment també ha participat en el 75è Aniversari del C.G.B. el dia 23-05-08 que s’ha festejat al Hotel Barceló-Sants de Barcelona.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: